Klagan


Det här är ett klagoinlägg. Om du gillar att klaga lite mycket som jag gör så finns en "kommentera"-knapp längst ner så vi kan kasta brinnande bajs i ansiktet på varandra ONLINE eller kanske IRL en annan dag.

Två scenarion från helt olika "världar" med cirka två kilometers avstånd från varandra:

En kväll på Andra långgatan brukar börja med lite förfest, kanske ett gäng öl hos mig eller varför inte en flaska Jacob's Creek hos Malin eller Amy & Melissa, såvida inte utgången är väldigt spontan och man kör på direkt utan förfest. Man kommer till Sejdeln, alt. Kings Head vid tio-elva tiden och det är smockfullt men hittar ett bord där man kan klämma in sig i någon kompis kompis sällskap och någon, till exempel Malin, kanske får sitta på en barstol och därmed ett huvud över alla andra. Alla som är där är ungefär de gamla vanliga, på gott och ont och eftersom jag har boyfriend så spanar jag inte runt så mycket (tack gud) och sitter mest och pratar med dom jag redan känner och har det behagligt trevligt. Men inte trevligare än om man hade varit samma sällskap typ hemma hos någon. Förfesten brukar faktiskt slå "festen" enligt mig.

Förra helgen lyckades vi hamna bredvid ett gäng hobbynazister från "landet", skitsamma varifrån när man bor i stan. Hur som helst, dessa bordsgrannar satt och tyckte de var rebelliska när de satt och heilade och sjöng visor om SS-soldater och den gamla "Fader Abraham"-låten fast utan vänsterarm-och-benaction utan givetvis bara HÖGER ARM HÖGER ARM. Ja, ni fattar. När vi sa åt dom så bad dom oss att lugna oss. Till slut blev de utslänga, något som ledde till batongslagsmål utanför Sejdeln.

Så är det, när något äntligen går lite "över styr" så är det oftast på ett negativt sätt och med många sparkar och slag involverat. Det suger lite. Och jag måste tillägga att det blev mer kulturkrock vid detta möte med nazister/bönder/sverigedemokrater än jag varit med om när jag träffat till exempel somalier eller vad som helst på krogen. Så nazisterna kan ju ta och åka hem tycker man. Speciellt de två tjejerna i sällskapet som tydligen tror att nazism är en ideologi som gynnar dem på något vis, ha så kul vid spisen när du gift dig med din kusin.

Okej nu blev det JÄVLIGT OFF TOPIC. Så, scenario två:

Man hamnar på valfritt ställe längs avenyn, till exempel Nivå. Vad som händer är att ens sällskap känner klubbägaren/arrangören och man kommer in. Sällskapet känner även bartendern så man kan få drinkar/öl för åtminstone inte hutlösa priser, vilket är fint. Men allt som händer är att man ska stå vid baren, vilket såklart är skittrevligt om man känner folket där men gör man inte det så får man försöka skrika trevligheter i folks öra bäst man kan för att försöka lära känna någon. Och även om det faktiskt stod i Facebook-eventet att det skulle bli "fullspäckat med DJ's" och helt GALET DRAG så är det ingen som gör nåt mer uppseendeväckande än att möjligen dansa lite på ett bord, om man är en sån där skön kille.

Det roliga på avenyn är att många tror att det är någon sorts stjärnglans över spektaklet och att det är lite lyxigt, och okej Push är ju den mest påkostade klubben i Sverige men det är ju väldigt sällan någon speciell dresscode eller överdrivet dyrt någonstans. Många som hänger där tror också att allt utanför avenyn är sunkigt, som till exempel Andra Långgatan. Resterande, dvs hipsteravenyfolket, tycker att Andra Långgatan är helt ok men vågar inte gå längre från Avenyn än till Styrbord Babord, eller Båten som man säger. Sanningen är att Avenyn är rena gangster-hänget, det knarkas mer, det våldtas mer, det mördas mer, det misshandlas mer där på en helg än det någonsin gjorts på Andra Långgatan, antagligen. Ok det där med misshandel händer iofs jävligt ofta på Andra Lång...

JAG ÄR INTE NÖJD med Göteborgs uteliv! Det har till och med gått så långt att jag ibland föredrar att stanna hemma en helg för att ingenting känns tillräckligt lockande. Den bästa klubben jag varit på var i Barcelona. I sånna städer känns det mer som att man kan komma som man är, dansa och ha kul utan att få onda ögot av vare sig vakter eller it-tjejer. Kanske för att alkoholen är billigare där. Kanske.a kiss with a fist is better than none

Truckstop Alaska i ovanligt snygga vinterkläder för att vara mig. Vin och sedan alldeles för mycket bussresor och snöstorm för att komma till efterfest eller något i Tuve. Missade ändhållplatsen, går det? Hur som helst var det helt okej där, till och med jättekul vissa stunder! Det var typ "sitta i soffan och snacka skit"-fest tills Amy och jag kom dit, slängde på våra iPods och skakade rumpa till NERD, Bloody Beetroots och annat gott.

Det var en ganska typisk fest ute på "vischan". Ett gäng killar, somliga assköna, somliga i osexiga kepsar, och den enda tjejen var någons flickvän som var alldeles för snygg för vederbörande, och så fort man inte har på sig full mundering ska det bli utvecklingsstörda genusdiskutioner. McDonalds och sova skavfötters. Helt ok ok ok ok.


Malin

Min vän/bff/vapendragare/andrepilot ska flytta till Australien om två månader. Det kommer innebära att jag blir nästan ensam, och måste fara många timmar för många kronor om jag vill se henne. Oh, hon heter Malin. Hon har en massa bra egenskaper. Bland annat är hon rätt lik Rachel Bilson. Hon är även rolig och spontan och har antagligen aldrig sagt nej när någon föreslagit en resa, barrunda eller liknande. Dessutom samlar hon på filmer om andra världskriget och kan allt om fisk, för hon är fiskhandlare.

Jag önskar att jag hade någon slutkläm, men jag får spara det till avskedsfesten.


READY FOR THE FLOOR

Idag är jag sugen på bubbelbad och vin, precis som de flesta dagar. Det ska nog gå att ordna! Helgen har annars ägnats åt att försöka underhålla en tioåring. Laddade ner Miley Cyrus men det var visst Hannah Montana hon gillade, visade det sig sedan. Jaha ja. Onödig lagöverträdelse. Men i kväll blir det allt annat än Disneyfabrikspop på schemat. Ha det gott


torsdag

Jag gillar att skriva för ingen. En som dyrkar sig själv behöver inga läsare. Men jag ser ändå på statistiken att jag har ett gäng sådana där beundrare så det är väl ett plus kanske. Men nu när jag gottar mig i att det finns läsare så blir jag hungrig efter MER. Och kanske en kommentar då och då. Jag menar när ni ändå är här.

Vaknade av mig själv två minuter innan klockan skulle ringa. Jag tror det är sånt som gör att folk blir religiösa. Men jag var nog bara sugen på frukost, och nu ska jag iväg och äta en macka och dricka kaffe på café con leche nere påplatagegatan. Det är svårt att slita sig när det är MTV: Rewind och en massa sköningar från nittiotalet väcker nostalgiska känslor. Jag vill minnas att jag "rockade loss", som man säger, till Miami med Will Smith när jag var åtta, nio. Den låten var med på den första skivan jag brände, på Napsters tid.

Sayonara

Rösta så att jag får vara utomlands på min födelsedag!

Jag är med i en tävling på Apollo. Måste vara på topp fyrtio för att ha en chans att vinna. Så rösta gärna här så att jag får spendera min tjugoettårsdag utomlands. Kom igen då.

2007...?i veckan

En bra sak som inträffat är att en av västsveriges bästa människor flyttat till haga östergata, nämligen Elin. Bra tajming nu när det är vinteråthelvete och då är det gött att umgås med andra filmentusiaster/nördar och ha uppesittarkvällar med film, dator och livliga diskussioner. En sådan kväll/natt hade vi i lördags, fint!

Och i måndags hade jag i uppgift att låtsas-dricka-öl på Publik, och "gå på toaletten" fyra sekunder efter tagning, något som fick upprepas ett helt gäng gånger. En trettiosekunders-scen krävde uppenbarligen cirka 25 personer och tio tagningar. Filmindustrin är sjuk, det är därför jag vill syssla med det. Har försökt att diskret flirta till mig nån slags praktik av en vän till familjen som bygger filmkulisser i LA, men man måste gå med i ett speciellt fack och det är inte det lättaste har jag förstått.

Min spontanlugg och finniga haka (fick typ två finnar för första gången på länge samma dag som inspelningen) kommer synas i en kommande film i alla fall. I äkta blogg-anda hade jag kunnat kalla det ett hemligt projekt, men det gör jag inte.

OCH antagligen veckans viktigaste händelse är att min syster kommit hem från Los Angeles efter tre månaders vistelse hos en svensk kändis, haaaha. Mycket hemlighetsmakerier idag, men jag kanske gillar det.
Någon gång ska jag få tummen ur stjärten och skriva ordentliga saker. Har kommit på att jag vill bli krönikör, men det är så sällan man verkligen tar sig tid att skriva något riktigt bra om det inte är en skoluppgift.

Men det löser vi! Hejrå.

RSS 2.0