MINUS SEX GRADER

Ingen mening att hajpa snön, den kommer varje år. Och varje år måste man hitta på saker för att allt ska kännas lite mindre finska vinterkriget och lite mer snökuleidyll. Eller bara, typ överleva och hoppas på att våren spricker fram hyfsat tidigt.

 

Och för den stackarn som är intresserad så lasrade jag min arma arm i tisdags. Jag trodde det skulle vara värre, undervärderade min tuffhet. Det ska jag fortsätta med, för då blir man glatt överraskad varje gång.


Man får väl unna sig

Det kom skum i drinken..


00.47

Hur god kan en Whopper Piñata vara?

Det svåraste i mitt liv just nu, såhär i skrivande stund, precis, exakt jävla nu är följande:

Burger King har fortfarande öppet. Tror jag i alla fall. Och den vetskapen gör mig ännu hungrigare än jag redan är. Speciellt som jag inte provat Whopper Piñata ännu, vilket är total skandal. Om den är hälften så god som Angry Whopper är jag fan nöjd. California Whopper var typ kass, guacamole suger alltid när den inte är home made, vet väl alla. Det är farligt att bo trehundra meter från nattöppet BK och 7Eleven. Men också ljuvligt.

Jag har följande saker på min säng: en gitarr, en dj-konsol, en effektpedal, två skivor, två sladdar, ett par vantar, ett stycke bh, två telefoner, en SEB-dosagrej, en kamera, en tröja plus allt såt som ska vara på sängen. Det är i vägen så jag inte kan gå och lägga mig.

Vill ha som fan


Mysdag på stan

Mmm. Frukost på Café con leche. Jag skäller alltid ut alla som beställer en caffe latte där. Kom igen. Man tar väl seden dit man kommer, eller hur man säger. Jag har fått rätta mig själv också. Personalen verkar cool. Det är cool. Sen var vi på MUG och spanade lite. Och jag fick lära mig att på Barbarella har dom månatliga inkoff-tävlingar! Har tagit kort på alla mina fula(ste) tatueringar och får hålla tummarna på att jag kan få tre gratis lasringar!

Sen blev det ett annat jävla kafé och Jesper fick sockersug i vanlig ordning.


palla vara sist

Hur ofta hör/läser man inte "i Sverige får man inte ens säga att man vill minska invandringen utan att folk tror att man är rasist, jag är inte rasist men det är fan för mycket".

Påfallande jävla ofta hör jag detta från människor vars smygrasism skinit igenom kanske både en och två gånger. Och vad kan en vanlig liten människa, egentligen, veta om huruvida det släpps in för många eller ej. Problemet är väl snarare vad som händer när de väl kommit in, att de med Socialdemokraterna vid makten blivit visade till var man söker bidrag istället för till var man söker jobb. Come on. Sverige är stort nog för många fler.

Och om du verkligen vill yttra dig om något stötande så kanske du ska ta och skaffa lite argument också. Kanske smart?

Sommar&sprit

Sommar, billig sprit och min favoritcykel! Hade inte bangat det nu.


Gubbcovers och sånt

Hur kul är detta?
Man kommer till ett litet partheyy. Billig öl. Pistonhead summer brew. FETT gott + billigt men det sämsta är att folk säkert tror att man dricker skiten för att det är en häftig döskalle på. Men hur som helst.
Ser man på! Ett band ska spela. Trevligt, tänker man då och trevligt är det tills man inser att efter Start Me Up blir det inte bättre. Utan de bara kör gubbrockslåt efter gubbrockslåt tills man bara vill gå hem. Låtlistan var vad man förväntar sig av ett rockcoverband. Kiss, Stones, Bon Jovi. Jag förstår inte hur man orkar vara så TRÅKIG och hur man kan vara gubbe redan vid tjugofem... Gossarna försökte dock vara en aning revolutionerande, typ Hey vi kanske ska spela nåt som släpptes EFTER 87? DÅ blev den Alejandro med Lady Gaga. Fruktansvärd dålig tolkning.

Men jag ska inte vara bitter över okreativa musiker för jag har i skrivande stund en babe här bredvid mig som är ganska bäst och ibland ser vi ut som nedan. Fast han är inte så läskig när han sussar sött. Over & out!!


projekt

Det bästa med att vara sysslolös (mellan studier, om jag får be!) är att man kan starta en massa sjuka, dumma eller asbra projekt. Jag har börjat med följande:

  • Yoga på måndagar. Antagligen det bästa som hänt min gamla arbetarrygg sedan... någonsin
  • Spela trummor, på fassans set som tyvärr befinner sig ända borta i Sisjön men en gång i veckan blir det iaf. Är nästan grym nu. Watch outtt.
  • DJ:a. Eller spela skivor som man säger nu för tiden. De som kallar Styrbord Babord för Båten säger nog spela skivor. Och dom är ju lite sådär hipster/indie/nöjesguidenaktiga.
  • Inkoff. Antagligen det tråkigaste och dyraste på listan men det är bara att bita ihop.
HÅRT!


döden + bakverk



Halloweenmuffins + The Crow + Evil Dead + Paranormal Activity. En jävligt bra "natten innan halloween"filmkväll.
Undrar vad fan jag ska göra med resten av mina fingermariekex och dekorationsgel

Inkoff

Har precis bokat en tid för konsultation av tatueringsborttagning på Barbarella. Känns lite patetiskt att vara tjugo bast och redan ta bort tatueringar, eller så är det jättebadass, men jag vet inte. Hur som helst, jag har hört att det gör ultra-cp-ont och jag som varje gång jag tatuerar mig tänker "fan vad smärtan inte är värt det" lär ju dö av att lasra bort! Jag ska nog bara göra två omgångar på lite detaljer på armen för att sedan göra en cover-up och binda ihop skiten lite snyggare. Lite andra grejer ska också ryka, till exempel min lilla ponny</3 du var kul ett tag babe.

 


Halloween.

Jag har inte fått Fannys grymma bilder från Halloween ännu, men här kommer en serie bilder från tidigare Halloweenfiranden, gött. Fast jag firade tyvärr inte Halloween med Paris Hilton och Travis Barker 07..


Paranormal Activity 2

Oren Peli har gjort det igen. Jag såg Paranormal Activity för bara någon vecka sen och blev verkligen imponerad. En kamera, ett hus. Tre skådespelare. Och ändå total jävla succé. Framför allt beundrar jag Katie Featherston (Katie även i filmen) som är så långt från Scream Queen man kan komma och istället fängslar tittarna med sin talang. Micah Sloat är också helgrym. Tummen upp!

Det är så jävla skönt med skräckmakare som fokuserar på manuset och regin istället för på häftiga effekter. Och nästan framför allt så älskar jag att skådespelarna känns så äkta. Annars brukar moderna skräckfilmer ha sjukt kass casting. Dottern i familjen i Paranormal Activity 2 är en av mina favoritkaraktärer någonsin och jag hoppas att få se Molly Ephraim mer i framtiden, gärna i andra sorts filmer än College Roadtrip, tack.

Paranormal Activity 2
är den bästa (kanske enda bra) uppföljare till en skräckfilm (kanske någon film över huvud taget) någonsin. Jag vet inte om det var menat att bli två filmer, men de smälter verkligen samman perfekt. Det som gör den här filmen snäppet kusligare är att det finns flera övervakningskameror i huset samt att familjens lilla baby är utsatt för ondskan. Får panikmoderskänslor bara jag tänker på det. Man får också veta dotterns teori om hur allt började och vad demonen vill.

Demonfilmer är nog de absolut bästa, titta bara på The Exorcist (som jag förresten köpte idag). Det häftiga är att när man har ondskan inom sig kan man inte fly, utan måste ta tag i det, till skillnad från monster. Speciellt monster i vatten, jag fattar inte varför det görs fler sådana efter Jaws (Jag vet att Jaws inte är en monsterfilm tekniskt sett eftersom hajar finns på riktigt, men i teorin är väl alla skräckfigurer "monster"?).

Apropå det så kommer en ny film nu (i 3D förstås) som handlar om collegeungdomar (originellt) på springbreak (det blir värre) där alla tjejer är typ supermodelllz i bikini som flitigt zoomas in (geee there's a shocker) och monstren i filmen är PIRAJOR. I VATTNET. Hur svårt kan det vara att undvika att gå ner i vattnet när man vet att det finns köttätande flockjagande fiskar. Jag har nog aldrig varit så osugen på en film. Hur fick det ens bli en film?

HUR SOM HELST. Det är allmänt jättehärligt att inte alla skräckfilmer handlar om tonårsgäng som ska campa eller liknande och där de dör en efter en. Paranormal Activity 2 gjorde mig räddare än jag varit sen jag såg John Carpenters Halloween första gången när jag var tolv.

 

Yours cruely,

Sophia


Classic Horror

 

 

SCORE. Har beställt ett gäng gamla skräckklassiker, nämligen

Dracula, Frankensteins monster, An American Werewolf in London, The Thing & The Relic.

Så det blir härliga filmkvällar framöver!

 

 


November rain

Inte Guns&Roses utan forreals. Den här dagen var sjukt grå så jag tänkte sätta lite färg på den, typ måla läpparna röda och knalla iväg och köpa lite film eller så. Men sängen och laptopen lockade lite mer denna gången så det blev hemmadag med Girl, Interrupted. Jolie är riktigt trovärdig i den filmen. KAN ju vara därför hon fick en Oscar för rollen. Sanslöst snygg också, på ett lite schletet Courtney Love-sätt fast med mindre blondering och knark.





På kvällen drog jag iväg och spelade trummor, lektion nummer 2. Bankade loss i en och halv timme till allt från Turbonegro till Lady Gaga. På tal om, här är min unge:


sexig


jävlar vad osexig man måste vara om man behöver titulera sig som "sexig" polis/sjuksköterska/djävul eller vad man nu kan hitta på. Let's face it, om du tar på dig en vit lackklänning med ett rött kors på bröstet, nätstrumpbyxor och höga klackar så är du inte utklädd till en attraktiv kvinna inom vården utan du är utklädd till strippa.

Vilket är helt okej. Okej? Jag tänker inte klaga på om man vill se het ut när man går ut, även på Halloween. Det är kanske inte så kul att dansa i en hästbakdelsoutfit alla gånger.

Men att vara utklädd till "sexy nurse" är typ som att ha på sig fyndiga t-shirts med sådana där uppenbara råfjantiga skämt som är kul på bild, men har man det på sig så skriker de "jag är så jävla tråkig så jag måste ha en skämt-t-shirt".

Du är så osexig att du behöver klä ut dig till sexig.

Saw 3D



Det bästa som finns är att lämna biosalongen efter att ha sett en film som var över förväntan och som verkligen gjort inryck på en, antingen för att den var så hårdkokt och äkta eller för att den bara var totalt klockren, rolig och med minnesvärda citat. Men när eftertexterna rullade efter Saw 3D tänkte jag bara... "drogs det 4 gånger 125 kronor plus reservationsavgift 10 kronor från mitt konto för det här?"

Storyn borde ha avslutats efter andra filmen, möjligen tredje. Tre låter ju svinlagom. Saw Trilogy, klingar?

De tidigare filmerna hade rätt häftiga dödsmaskiner, det var det enda bra. Den här hade kunnat utnyttja 3D effekterna lite mer när de ändå var igång tycker jag. Vad gäller skådespelarinsatser tycker jag Tobin Bell är bra som John/Jigsaw men Chad Donella som ändå mer eller mindre hade protagonistrollen var svinkass och borde gå tillbaka till att göra engångsinsatser i tv-serier.

Jag ogillar att mycket av det som händer i filmen är fysiskt möjligt, men verkligen inte trovärdigt. Det känns som att de som gör filmen vill övertyga publiken om att Jigsaw ändå "gör liite rätt eftersom vissa förtjänade det".  Typ "du uppskattar inte varje dag av livet, så nu ska du döda din kollega för att bevisa att du värdesätter ditt eget liv."

Till råga på allt så lockar den här filmen tydligen till sig en jävla massa douchebags. Vilken idiot tror att popcorn ska nå ända fram till skärmen? Eller jublar när någon dör. Typ 14-åriga pojkar som tror att den, som skriker "sexy ladaaay" högst när någon scream queen-vinnerska till skådespelare stönande kämpar för sitt liv i rosa BH, är mest alfahane.

Jag ska aldrig mer gå på film som attraherar kassa tonårskillar. Till exempel Dennis Dugan-komedier (som om jag någonsin skulle gå på det ändå, vilket skämt)... haaaha.

Om en jättebra film får fem Absolut vodka-flaskor så får Saw 3D en halvdrucken Zaranoff med extra aceton.

 


RSS 2.0